A-kullet 6 uker

Torsdag 4. juni 2015

Tiden flyr og valpene har rukket å bli 6 uker allerede!De koser seg ute i hundegården og får være med på litt av hvert.
Hele gjengen er tøffe og robuste og virker ikke redd for noe som helst. De ivrer bort til nye besøk som kommer for å hilse på, de raser rundt på gresset og i skogen, leker rundt kattene ute, snuser rundt i fjæra, forserer bekker som ingenting (og slukker like godt tørsten i samme farta) og løper full fart avgårde.

Ingen problem å traske over en bekk vel!
Ingen problem å traske over en bekk vel!

Ute i hundegården blir de vant til litt av hvert. Den siste uka har det vært litt kaldt og rått vår-vær, og en del vind. Valpene har tak over gården, så de holder seg tørre og gode, men de får erfare litt av været likevel når det blåser og regner fra alle kanter. Da er det ekstra godt å ha et lunt hus med mange søsken og karre seg sammen med.

Aragorn snuser på Nussi
Aragorn snuser på Nussi

De har trafikken i bakgrunn av hundegården og de venner seg til lydene, synet og luktene fra de andre voksne hundene. De har også fått hilse på en og en av de store hundene litt etter hvert, og det har vært stor nysgjerrighet blant valpene. Det har derimot vært litt skeptiske «storhunder» som har kommet inn til valpene, noen har tatt det helt fint, og noen (les: Bella ^^, ) skulle rase med en gang med valpene. Det ble litt i meste laget, så det får vente til de blir litt større 🙂

Full fart
Full fart

Vi har en teori om at disse små valpene skal få oppleve mange forskjellige, gode erfaringer mens de er små, slik at de blir tøffe og trygge individer. Rett og slett forberede dem på det livet de kan få som voksen. Og det virker som at de tar dette med stor entusiasme og økende nysgjerrighet.

Ut på tokt
Ut på tokt

I dag var det også ny runde på vekta for valpene, og en ny runde med kloklipp.
Etter dagens runde fordelte vekta seg slik:
Akki: 3,3 kg
Aramis: 3,5 kg
Athene Jelly, Anouke Frost, Akilles: 3,8 kg
Akira: 3,9 kg
Atlas: 4,1 kg
Aragorn: 4,2 kg

Mye spennende i fjæra! Aramis, Akira, Atlas og Anouke Frost
Mye spennende i fjæra!
Aramis, Akira, Akilles og Anouke Frost

De vokser seg store og sterke og overfaller matskåla når vi kommer med mat. Mamma Sky har startet avvenning av melkestasjonen. Ikke så rart med de små terroristene med piraja-tenner som forfølger henne når hun er i valpeavdelingen! Derfor får hun være mye sammen med de andre hundene, og det virker som at det er helt ok.

Lusker på pus i skogen
Lusker på pus i skogen

Nå er det bare to uker til noen av valpene skal forlate oss. Vi har brukt hele den siste uka til å gruble, og vi har bestemt oss. Akki blir også her hos oss! Hun har sjarmert seg helt inn i hjerterota vår, og vi har stor tro på henne.
Så da blir altså tre av valpene etter Sky og Falk her hos oss; Atlas, Aramis og Akki.

Aramis og Atlas
Aramis og Atlas
Akki
Akki