Valpegjengen 13 uker gamle og deres første ferietur

Torsdag 23. juli 2015.

13 uker har gått og du verden hva valpene har fått oppleve på sin vei. De har vært på campingferie, lært seg å ligge på hundehengeren, sovet i telt, stått på oppstallingsline, forsert elver, sovet ute på fjellet, sjarmert alle på sin vei og fått påfyll på valpevaksinen. De vokser seg store og sterke og vi er utrolig fornøyde med utviklingen de har hatt!
(Dette er et laaangt blogginnlegg…)

På tur med tre valper i bånd, ikke bare-bare. Her var de 11 uker.
På tur med tre valper i bånd, ikke bare-bare. Her var de 11 uker.

Ferien med hundene startet onsdag 8. juli. Bilen var pakket til randen, valpene hadde fått seg valpe-seler, hundene hadde hvert sitt rom på kassen og troll-vogna sto fast på hengeren, i tilfelle vi skulle få temperaturer som tilsa at vi kunne kjøre hund. Sommeren hadde nemlig ankommet Nord-Norge med temperaturer godt over de 10 gradene vi hadde hatt så langt.

Valpene med nye seler, klar for nye eventyr :)
Valpene med nye seler, klar for nye eventyr 🙂

Første stopp på ferden var Gryllefjord, for å hilse på Jonny sin familie. Her campet vi oppe på Ballesvikskaret for å komme litt unna flagrende insekter og for litt trekk i varmen. Utsikten var heller ikke noe å si på, og vi var så heldige at vi fikk med oss litt av midnattsola inn i teltet mellom skydekket på kvelden.

Utsikt fra Ballesvikskaret mot Hamn i Senja til høyre og storhavet
Utsikt fra Ballesvikskaret mot Hamn i Senja til høyre og storhavet.
Flokken på Ballesvikskaret
Flokken på Ballesvikskaret
Midnattsola titter inn gjennom myggnettingen i teltet
Midnattsola titter inn gjennom myggnettingen i teltet.
Morgenutsikt utover Ballesvika og storhavet
Morgenutsikt utover Ballesvika og storhavet.

Torsdagen ble varm, alt for varm, og vi bestemte oss for å ta dagen med ro. Derfor dro vi ned til Gryllefjord og stallet opp alle hundene på plenen til Jonny sin far, med full tillatelse selvfølgelig. Det ble hele 25 grader i skyggen, så hundene flatet helt ut og orket ikke tanken på å grave litt i plenen, ikke engang gravemaskinen vår Arn.

Oppstallet på plenen til bestefar i Gryllefjord :)
Oppstallet på plenen til bestefar i Gryllefjord 🙂
Varmt...
Varmt…

Utpå ettermiddagen pakket vi i bilen igjen og satte nesen mot Dividalen. Planen var å campe der over helga, og torsdag kveld kjørte vi helt opp til veis ende ved Dødesvatnet og slo camp. Det er fantastisk vakkert i Dividalen, så det var ikke siste turen vi dro dit.

Fem store og tre små, klare for kveldsmat. Dødesvatnet i bakgrunn
Fem store og tre små, klare for kveldsmat. Dødesvatnet i bakgrunn.
Hundene kommer først, så blir det mat på oss også. Her mekker Jonny middag/kveldsmat (hvalbiff, poteter, sopp, fløtesaus og div. andre grønnsaker)
Hundene kommer først, etterpå blir det mat på oss også. Her mekker Jonny middag/kveldsmat (hvalbiff, poteter, sopp, fløtesaus og div. andre grønnsaker)
Ingenting slår blåkos på kvelden <3
Ingenting slår blåkos på kvelden <3
Jonny på morgenlufting med valpene
Jonny på morgenlufting med valpene.

Etter frokost og litt avslapping fredag formiddag bestemte vi oss for å prøve og finne et mer egnet sted for camp lenger ned i dalen. Vi hadde avtalt at venneparet vårt som har Skogheim husky, skulle komme opp fredag og bli over helgen med oss.
Vi fant et fint sted ved siden av et lite vann hvor vi bestemte oss for å slå leir for helga.

Aramis og Atlas
Aramis og Atlas
Akki
Akki
Hundene speider etter mus, og det var det masser av!
Hundene speider etter mus, og det var det masser av!
Arn og Isa
Arn og Isa
Bella
Bella
Sky
Sky
Valpene koser seg på tur
Valpene koser seg på tur

Selv om fredagen hadde vært i det varmeste laget, krøp temperaturen nedover godt under 10 grader på natta. «Skoidda» kom sigende og ble liggende på fjellvannet, det var nesten som vi ventet å se Draugen. Perfekte forhold for å kjøre hund!

Kaldt på natterstid, og da kom "skoidda" krypende over vannet
Kaldt på natterstid, og da kom «skoidda» krypende over vannet.

Gradestokken viste 6 grader og klokka (hvem bryr seg om klokka når det er ferie…), viste midt på natta. Da var det bare å gjøre klar troll-vogna, sele på hundene og suse i vei. Vi satt sammen våre fem voksne siberians og seks av Alaska huskyene til team Skogheim. Herlig!

Ved Dødesvatn; Amarok-Sky, Isa-Bella, Arn, Sirai-Theo, Penni-Storm, Cæsar-Tundra
Ved Dødesvatn; Amarok-Sky, Isa-Bella, Arn, Sirai-Theo, Penni-Storm, Cæsar-Tundra

 

Bålkos, tommel opp
Bålkos, tommel opp.

Natt til søndag sank gradestokken ned til hele 3 grader, og vi fikk kjørt en runde til med hundene. Perfekt, lykkelige hunder og lykkelige eiere. Med kun noen få varmegrader ble det litt kaldt for Sky, som etter valpene har kastet både vinterpels og «ammepels», da var det helt greit å få et vadmelpledd for litt ekstra varme.

Sky under vadmelpleddet
Sky under vadmelpleddet.

Søndag kom Jonny sin bror oppover for å være med på fisketur. Ulempen med å sove i telt på sommeren er at man våkner opp halvveis kokt i soveposen (enda verre når man fremdeles bruker vintersoveposen…). Da er det bare ut av soveposen, på med klærne (for fullt påkledd måtte man være, selv om det var vindstille og sola stekte fra skyfri himmel. Det hadde nemlig satt i gang klekking på alskens, flyvende objekter med stikkende brodder), og ut av teltet. Til og med hundene måtte smøres inn for å prøve og unngå litt av ubehaget for dem.

Hundene blir sløve i varmen og bare nyter livet
Hundene blir sløve i varmen og bare nyter livet.

Vi pakket sammen leiren og pakket sekkene for å gå opp til noen fiskevann for å bli over natta. Stian, Jonny sin bror, ble med oss og da fikk vi med oss alle hundene. Fem voksne hunder og tre valper fordelt på tre personer med alt for tunge sekker med soveposer, telt, liggeunderlag, mat og fiskestenger, men det gikk heldigvis bra! Valpene elsker å være sammen med de store hundene, og følger dem slavisk. De forserte elva som ingenting, full fart over. Valpene fikk også sin første natt i telt, og det gikk strålende.
(Selvfølgelig gikk mobilen fri for strøm, så ingenting ble videre dokumentert…)

Valpene på ny oppstalling i fjellet
Valpene på ny oppstalling i fjellet.

 

Jonny var den eneste som fikk fisk på turen.
Jonny var den eneste som fikk fisk på turen og berget kveldsmat.

 

Nydelig utsikt over Dividalen
Nydelig utsikt over Dividalen.

En flott tur, men det ble lite fisk. Vi skal definitivt tilbake! Etter denne turen, dro vi hjem for noen dager. Fem dager i telt og minimalt med mobildekning, deilig med litt avkobling, men det er ingenting som slår følelsen av å hoppe i dusjen etterpå. Isa hadde bursdag søndag den 12. juli og ble hele 3 år. Hun var starten på vårt eventyr med den flotte rasen siberians, og vi har ikke angret et sekund på at hun kom til oss!

Isa på fjelltur på Ringvassøya
Isa på fjelltur på Ringvassøya.

På Ringvassøy har vi mange, vakre fjellområder å gå i, og vi har bare utforsket en brøkdel. Vi tar ofte småturer opp Blåfjell, en enkel, liten topp ikke langt fra huset vårt. Silje sin søster Carina blir ofte med, her er noen bilder.

På tur opp Blåfjell
På tur opp Blåfjell.
Carina med dverg pinscheren Amira og Bella
Carina med dverg pinscheren Amira og Bella.
Silje med Bella og Isa
Silje med Bella og Isa.
Utsikt over Langsundet, Reinøya til venstre, Gamnes til høyre.
Utsikt over Langsundet, Reinøya til venstre, Gamnes til høyre.

Ny helg kom, og vi la ut på tur igjen, også denne gangen med team Skogheim husky, med håp om å kjøre litt hund og kanskje få litt fisk. Det ble derimot så varmt at planene om å kjøre hund gikk i vasken og fisk ble det lite av. Uflaks… Men vi koste oss på tur likevel.

Fiskestang og blikkstille vann, balsam for sjela...
Fiskestang og blikkstille vann, balsam for sjela…
Denne gang var det Silje som fikk fisk.
Denne gang var det Silje som fikk fisk.
Isa fikk en natt i teltet, og det kom ingen protester fra det hold.
Isa fikk en natt i teltet, og det kom ingen protester fra det hold.

Det ble så varmt lørdagen, at vi måtte rømme fra innlandet og finne oss en camp ved siden av havet eller en elv. Valget falt på Tamokdalen, og vi fant det perfekte campstedet, rett ved siden av elva. Deilig trekk fra elva, nært å hente vann til både hunder og folk og en vakker utsikt!

Bålkaffe, sjokolade og kos.
Bålkaffe, sjokolade og kos.
Hundene liker det best når det ikke er alt for varmt.
Hundene liker det best når det ikke er alt for varmt.
Akki
Akki 12 uker
Aramis 12 uker
Aramis 12 uker
Atlas 11 uker
Atlas 11 uker
Arn
Arn
Isa
Isa
Amarok
Amarok

Vel hjemme igjen, var det på tide at valpene skulle få sin 3-mnd.vaksine. Det er alltid hyggelig å få skryt og godord, og veterinæren hadde bare skryt å komme med. Hun sa det var flotte og utrolig trygge valper, veldig lettvinte å ha med å gjøre, snille og rolige og ikke minst vakre. De sjarmerte flere på sin vei, og etter veterinærbesøket, tok vi turen innom byen for å hilse på Silje sin bror med familie og tok en liten spasertur med valpene i sentrum av Tromsø. Veldig mange hyggelige turister, og alle spurte høflig om de kunne hilse på og ta bilder. Fantastisk å se at folk ikke baser buser bort og tar for seg, spesielt når det er valper. Det var tre, slitne valper som var glad for å komme hjem til hundegården igjen etterpå.

Veterinæren ble sjarmert i senk av disse tre, som viste seg fra sin beste side med synkronsitting gang på gang.
Veterinæren ble sjarmert i senk av disse tre, som viste seg fra sin beste side med synkronsitting gang på gang.
"Vi kan sitte veeeeldig pent, bare seeee hvor søte vi er."
«Vi kan sitte veeeeldig pent, bare seeee hvor søte vi er.»
De skjønner raskt hvor godbitene kommer fra.
De skjønner raskt hvor godbitene kommer fra.

Akki ble tikket inn på 8,7 kg og har doblet vekten på litt over en mnd. Atlas og Aramis veide begge to ca. 11,3 kg. De er alle tre langbeint, kraftfulle, raske valper og har opparbeidet seg meget god kondis allerede. Dette lover godt. Vi har også fått oppdatering på de valpene som har flyttet hjemmefra etter deres tur til veterinæren, og alt tyder på at de spiser godt og vokser bra. De nye eierne gir gode tilbakemeldinger og det er utrolig betryggende for oss å få disse oppdateringsmeldingene og bildehilsner!

Softis-pause i Tromsø sentrum.
Softis-pause i Tromsø sentrum.
Kosepause i kirkeparken. Jonny og Silje sitt tantebarn, valpene koser seg i sola.
Kosepause i kirkeparken. Jonny og Silje sitt tantebarn, valpene koser seg i sola.
Huhei hvor det går. Mange nye og spennende lukter langs kaia.
Huhei hvor det går. Mange nye og spennende lukter langs kaia.
Til slutt, posering foran Polstjerna og statuen av Helmer Hanssen, polfarer.
Til slutt, posering foran Polstjerna og statuen av Helmer Hanssen, polfarer.

 

Akilles, Florø-væringen, koser seg på fisketurer, byturer og bli-kjent-runder sammen med matfar og vokser seg stor og sterk.

Akilles på tur i Florø
Akilles på tur i Florø. Foto: Ronny Haugland

Athene Jelly koser seg sammen med halvsøster Tiram i Stjørdal og har vært på flere campingturer allerede. Lært å stå på oppstallingsline har hun også.

Godt å bruke søsken til hodepute
Godt å bruke søsken til hodepute. Foto: Trond Welde

Anouke Frost koser seg også i Stjørdal med halvsøster Lulu (og møter også søster Athene Frost jevnlig) og er for tiden på ferie, også hun har lært seg å stå på oppstallingsline og koser seg på tur.

Frost på tur  Foto: Tore Morten Remman
Frost på tur
Foto: Tore Morten Remman.

Akira koser seg i Trondheim og har falt rett inn i sin nye familie og er med på det meste. Hun er også på ferie nå, og koser seg sammen med sin nye eier.

Akira på skattejakt i Trondheim. Foto: Gro Anita Mortensen
Akira på skattejakt i Trondheim.
Foto: Gro Anita Mortensen

 

Aragorn, som nå heter Merlin, koser seg i Kattfjord og nyter livets glade dager sammen med Sandra.