A-kullet 3 uker

Torsdag 14. mai 2015

I dag ble valpene 3 uker gammel, og det har skjedd mye i valpenes utvikling den siste uka.
De hører godt nå og klarer å lokalisere hvor lydene kommer fra. De ser ganske godt og fokuserer på oss når vi setter oss ned ved valpekassen. Valpene har for alvor oppdaget søsknene sine, de raser rundt i valpekassen og gnager på hverandre. Melketennene har også brutt gjennom, først den øverste raden fremme, men også noen av hjørnetennene har begynt å komme. De er fortsatt litt ustødige når de kravler rundt, men det kommer seg fra dag til dag. Alle valpene fikk ormekur nummer to i kvell, og ny kloklipp.

Første måltid med fast føde
Første måltid med fast føde

Valpene fikk sitt første måltid med fast føde for et par dager siden, og dette gikk ned på høykant, stor suksess med vom. Alle valpene spiser godt, og får fra nå av fast føde i tillegg til melk hos mamma Sky. De har begynt å tisse uten hjelp fra mamma Sky, og noen har begynt med «tungarbeid» også, det er nå arbeidet starter for oss, når Sky slutter å «rydde opp» etter valpene.

Mamma Sky spiser restene etter valpene
Mamma Sky spiser restene etter valpene

Øyenfargen til valpene begynner også å bli klarere. Det ser ut som at de fleste får blå øyne, og et par får brune. Det kan også være noen små antydninger til «split-eye» på noen (blått øye med brunt i), og kanskje blir det noen med et blått og et brunt?
Pelsfargen har også endret seg litt fra de ble født. Den sort/hvite tispa har fått gylne «dekkhår» over kroppen, den grå/hvite hannen og den grå/hvite tispa med hvit linje til nakken har blitt litt mer gylne og den største hvite hannen er blitt litt mer gylden, slik at blisset vises tydeligere.
Personligheten til valpene begynner å komme frem, og de er alle blitt mer vokale. Bjeffer og knurrer til hverandre, uler og logrer.
Etter kveldens runde på vekta, viser den at alle valpene legger godt på seg. De veier nå fra 1329 gram til 1655 gram, med mesteparten samlet i midten.

Små valpepoter <3
Små valpepoter <3

I kveld har også valpene fått sitt første offisielle besøk, og det gikk bare svært. To små gutter, som var veldig spent på disse små krabatene, fikk lov å sitte på gulvet sammen med valpene. Valpene kravlet rundt omkring på gulvet og snuste og lekte, og samlet seg til slutt i fanget på Kasper, hvor de sovnet søtt. Når været stabiliserer seg litt igjen, skal valpene få teste utelivet i små doser om gangen.

Kasper med en hel haug sovende valper :)
Kasper med en hel haug sovende valper 🙂

 

Her følger noen bilder av valpene tatt i går kveld:
Denne uka har vi satt navn på valpene, de står under bildene. De eneste som ikke har fått «fast» navn, er den sort/hvite hannen og den grå/hvite hannen. Det blir gjort når de er fire uke gamle og hannhundeier har bestemt seg for hvilken hun skal ha, den andre blir hos oss (første bilde under).
Valpene som blir hos oss blir da Atlas, den største, hvite hannhunden med bredt bliss og Aramis, en av de fargede hannhundene.
Vi har tre valper for salg, det er Akki (den hvite tispa), Akilles (den minste hvite hannhunden med smalt bliss) og en av de grå/hvite tispene (blir avgjort når de er fire uker gamle).

Aramis og Akilles  (sort hann: 1512 gram, grå hann: 1581 gram)
Aramis og Akilles
(sort hann: 1512 gram, grå hann: 1581 gram)

 

Atlas (1557 gram) og Akilles (1508 gram)
Atlas (1557 gram) og Akilles (1508 gram)

 

Akira (1510 gram) og Anouke (1655 gram)
Akira (1510 gram) og Anouke (1655 gram)

 

Athene (1508 gram) og Akki (1329 gram)
Athene (1508 gram) og Akki (1329 gram)