A-kullet 5 uker

Torsdag 28. mai 2015

IMG_7867
Valpene koser seg i treulla i hundehuset

I dag er valpene fem uker gamle, tida flyr virkelig! Nå er det bare tre små uker til de er gamle nok til å forlate oss. Heldigvis skal noen bli her 🙂
De har fått ny ormekur, fått klørne klippet (en prøvelse i seg selv med urokråker utav dimensjoner) og de har blitt veid på nytt.
Etter kveldens tur på vekta, som også blir vanskeligere å få til pga. urolige, lekne valper som ikke vil ligge i ro i bollen, fordeler vekta seg nå slik:
Athene: 3 kg, Atlas: 3 kg, Anouke: 3,1 kg, Akilles: 3 kg, Akira: 2,9 kg, Akki: 2,6 kg, Aragorn: 3,2 kg og Aramis: 2,8 kg. Alle valpene har altså økt mellom 800 gram og 1 kg på en uke, de spiser seg flotte og store.

Elise og Anna koste seg med valpene
Elise og Anna koste seg med valpene

Valpene fortsetter å sjarmere besøkende og de elsker oppmerksomheten. De er trygge valper og utforsker stadig større områder.

Første testrunde ute i hundegården
Første testrunde ute i hundegården

Denne uka har de fått teste utelivet i hundegården. Vi har hatt vårrengjøring og spylt ren hele hundegården og valpesikret den ene avdelingen til Sky og valpene. Det måtte settes opp beskyttelse mot resten av gården og tak over, slik at valpene skal være beskyttet mot vær og vind, men også mot ørna som bor borti berget bak oss. I dag har vi også måtte sette opp levegg mot havet og for å unngå at det regnet rett inn.
Valpene derimot, ser ut til å storkose seg med ny og større plass. De raser rundt og har fått god fart i beina. De er tøffe i trynet og lurer fælt på hva de store hundene på andre siden av skilleveggen gjør på. De andre hundene er også veldig nysgjerrige på disse småttingene som har flyttet inn og som lager masse rare lyder.

Bella, Varg og Amarok følger godt med på hva som foregår
Bella, Varg og Amarok følger godt med på hva som foregår

Natt til i dag sov de sin første natt ute, og det gikk bare bra, men det er godt å ha mange søsken som man kan krype godt inntil når man skal sove.
De kommer løpende for å hilse når vi kommer til hundegården og viser stor glede med hele den lille kroppen og en logrende, liten hale.

Athene, Aramis, Aragorn og Akilles
Athene, Aramis, Akira og Akilles