B-kullet 2017

B-kullet; NTCH Ulveheia’s Sky x NTCH Slädhundens Checkpoint Gorm

NTCH Ulveheia’s Sky
Slädhunden’s Checkpoint Gorm
Sky hadde termin mandag 7. august etter første parring.  Forrige gang hun hadde kull, fødte hun to dager før termin. Hun hadde da 10 valper og var ENORM, og denne gangen var hun ikke noe synlig mindre, så vi var forberedt på at kullet kunne komme noen dager før. Det gjorde det ikke. Vi ventet og ventet, sjekket Sky og ventet. Sky var tydelig klar for å få ut disse små. Denne gang var vi ikke på røntgen med henne, vi ville ikke utsette henne for påkjenningen.
Sky – første bilde fra slutten av mai.

Natt til tirsdag 8. august startet endelig fødselen til Sky. Silje ble «jordmor» og selskap for Sky under hele fødselen. Sky er veldig flink mor og hele fødselen gikk kjempefint. Sky tar ansvar og gjør det som skal gjøres. Utpå formiddagen tirsdag lå det ni vidunderlige, små skapninger og diet en trøtt og sliten mor.

Kullet var jevnt og valpene varierte i fargene sorthvit, gråhvit og en litt mørkere brunhvit, håper at denne kanskje heller mot viltfarget, tiden vil vise. Kullet ga oss seks flotte hannhunder og tre skjønne tisper.

Med dette kullet vil vi ha frem rasetypiske, flotte, raske, utholdne  siberians med godt gemytt, godt trekk-/arbeidshode og «drive». Både mor og far er de beste representanter vi har av rasen på kennelen vår, og denne kombinasjonen gleder vi oss virkelig til å følge fremover! Vi har stor tro på at dette kullet vil gi oss meget gode trekkhunder med det fokusområdet vi er ute etter. Innavlsgrad på kullet (beregnet 6 generasjoner tilbake) er på 0,29%.
Vi beholder kullet selv på kennelen og bygger på spannet.

Nå er det bare å finne navn til alle de søte små, hele NI navn…..

Følg oss på facebook Ispoten siberian husky kennel for å se bilder og filmsnutter av kullet.