Troms Quest (17-mila) januar 2017

Distanse: 170 km (2 x 85 km, 1 sjekkpunkt)
Tidsbruk: 14 t 45 min
Gjennomsnittshastighet: 1. runde: 10,8 km/t, 2. runde: 12,3 km/t
Plassering: 19/24 (25)
Merritering: 1. premie renraset merritering
Hunder: 8 stk.; Sky, Bella, Arn, Aramis, Aske, Atlas, Gorm, Amarok.

Spannoppsett:
Sky-Bella
Arn-Aramis
Aske-Atlas
Gorm-Amarok

(Dette var Atlas, Aramis og Gorm sitt første løp, og de imponerte bra.)

Fredag 20. januar kjørte Jonny og Sandra Gollor oppover til Råvatn skytebane i Målselv. Sandra Gollor kjørte også 17-mila denne helga, debuterte som løpskjører, og har Ispoten’s Aragorn Merlin fra vårt A-kull i spannet sitt. Han debuterte også i sitt første løp sammen med Sandra.

Ispoten’s Aragorn Merlin.
Foto: Sandra Gollor

Etter ankomst var det registrering, klargjøring av «leir» og slede til løpsstart lørdag, og så få seg noen timer søvn før det hele satt i gang.

Happy musher, klar for å starte ut på 17 mil med hundene.
Foto: Gisle Mjaatvedt

Lørdag 21. januar var det opp av soveposen kl. 07.30 for fôring av hunder før kjørermøtet som var kl. 8.30. Her ble det bl.a. informert om føreforhold på Rostavannet, som var en god del overvann og slusjføre. Etter kjørermøtet var det klargjøring av hunder og alt annet før start, takk til team Skogheim (herr og fru) for hjelp før starten.

Spannet før veipassering på runde en.
Foto: Gro Kari Hvideberg hansen

Første runde startet litt trått pga. den «nybegynnerfeilen» at hundene fikk for mye mat på morgenen. Føret var trått for de fleste, Rostavannet var et eneste stort stort basseng, mye overvann og slush som førte til isbelagt seletøy, buksebein, linesett og hunder.
Forholdene bedret seg derimot opp i høyden. Alle hundene jobbet kjempegodt.
Takk til Tore Albrigtsen for lån av den nye Troll-sleden, desverre hadde vi bare et type belegg tilgjengelig, og det passet ikke overens med føret, noe som førte til ekstra dårlig gli (sparket både opp og ned bakkene).
Vel nede på sjekkpunkt roet hundene seg raskt og slo seg ned for å hvile etter fôring, mens kjøreren selv benyttet anledningen til litt mat og drikke inne på skytterhuset.

Spannet i fint driv noen mil etter start på runde en.
Foto. Edel Marit Nerdrum

Runde to; forholdene bedret seg drastisk og temperaturen var gått ned og det var vindstille nesten hele turen. Hundene var friske og raske etter hvilen, og gikk godt ut.
Har vel aldri sparket så mange mil i strekk, for de tre siste milene ble Jonny jaget, av ingen ringere enn Sandra Gollor viste det seg når de kom i mål. Jonny og Sandra endte på delt 19. plass, Sandra i sitt debut-løp. Vi gratulerer! 😀

Fornøyd kar i mål søndags morgen.
Foto: Gisle Mjaatvedt

Jonny kjørte eneste renrasede spann på Troms Quest i helga, og klarte 1. premie på renraset merritering. Det vil si at flere av hundene på kennelen vår nå har tre 1. premie merriteringer, og vil da trenge minimum blå sløyfe (2. premie) på utstilling for å kunne søke om NTCH (norsk trekkhundchampionat).
Nytt av i år var at 17-mila kun hadde en klasse, og man kunne kjøre med alt fra 1 til 12 hunder. Jonny kjørte 8-spann og konkurrerte da på lik linje med de som kjørte både 10- og 12-spann.
Nå er det fullt fokus frem mot Finnmarksløpet i mars, med trening og forberedelser. Vi gleder oss!

Oversikt

I helga har også flere av hundene fra A-kullet debutert i sledeløp.
Ispoten’s Athene Jelly og Ispoten’s Anouke Frost gikk begge to i spannet til Lill Monica Frisk som kjørte Gruveløpet (140 km) i helga, en del av løpet gikk de også i led sammen.
Vi er stolte oppdrettere, takk for alle bildene!

Ispoten’s Athene Jelly og Ispoten’s Anouke Frost klar for start på Gruveløpet.
Foto: Grethe Welde
Ispoten’s Athene Jelly og Ispoten’s Anouke Frost i led på Lill Monica Frisk sitt spann under Gruveløpet.
Foto: Gro-Anita Mortensen.