A-kullet, fra fødsel og videre

A-kullet; Ulveheia’s Sky x Blue Ice Falk av Ulveblikk, født 23.04.15

Torsdag 23. april, to dager før termin, kom valpene til Sky.
Jeg (Silje) var tilfeldigvis hjemme denne torsdagen, potte tett, forkjølet og passelig i ørska og valpefødsel var ikke det første som stod på plakaten for dagen. Sky hadde derimot andre planer.
De to første valpene var dødfødte, men vi var forberedt på at det kunne komme. Likevel var det ikke noen hyggelig start. Heldigvis kom Jonny og hjem, så da var vi begge to klar for å ta i mot resten av valpene.

Alt i alt, så gikk fødselen ganske radig. Sky var utrolig flink, og hadde ikke mange/lange rier før hver av valpene kom, med jevne mellomrom.
To valper kom til og med så tett at det bare så vidt var 1 minutt mellom dem.
Det var en spennende opplevelse å få delta på valpefødsel. Jonny har vært «jordfar» til to andre kull før, og visste vel i grove trekk hva som skulle skje. Notatblokk, klokke, kamera, digitalvekt, tørre handklær og underlag lå klart, så var det bare for Sky å gjøre jobben.

Kullet var jevnt og fint i størrelse med fire tisper og fire hannhunder. De varierte også i farge; to hvite, en sort/hvit og en grå/hvit hannhund og en hvit, en sort/hvit og to grå/hvite tisper. Alle de fargede valpene hadde flotte tegninger i fjeset, og det blir veldig spennende å følge dem fremover, ikke minst når de åpner øynene om et par uker.
De tre hvite valpene var derimot litt verre å holde styr på, men det ser ut som at de kan få noen svake bliss og flekker, så det er bare å vente å se 🙂

Vi skal beholde to hannvalper fra dette kullet selv her hos kennel Ispoten. En hannvalp går til eier av hannhund i Trondheim, kennel Ulveblikk. Vi kommer til å vente til valpene har vokst seg litt til før vi bestemmer hvilken valp som skal få hvilket navn. Vi kommer også til å se valpene an med tanke på personlighet, utvikling ol. før vi bestemmer oss hvem som blir hos kennel Ispoten, og hvem som dessverre må forlate oss. Vi hadde håpet å kunne beholde valpene i dette kullet til de var 5-6 måneder gamle, for å bedre kunne velge ut hvem som passet best her hos oss. Når det ble så mange valper, ble vi likevel nødt til å finne nye hjem til noen av valpene.

Vi selger valpene for kr. 12.000,- og vi vil ta et depositum på kr. 2000,- når avtale om valp inngås
(tidligst ved 2 ukers alder).

For å se flere bilder og filmsnutter av valpene, følg oss på vår facebookside: Ispoten Siberian Husky Kennel.
Album på vår facebookside kan du se  her: A-kullet.

Navnene på valpene blir som følger;

Hannhunder: 
Ispoten’s Atlas (titan i gresk mytologi/den som holder ut)
Ispoten’s Aramis (en av de tre musketere)
Ispoten’s Akilles (helt i gresk mytologi)
Ispoten’s Aragorn (Ringenes herre)

Tisper:
Ispoten’s Athene (gresk visdomsgudinne)
Ispoten’s Anouke (krigsgudinne fra Egypt)
Ispoten’s Akira (intelligent)
Ispoten’s Akki

 

IMG_4855
Tispevalp 1 (SOLGT)

 

IMG_4843

 

IMG_4861

 

IMG_4845

 

IMG_4864

 

IMG_4837

 

IMG_4858

 

IMG_4850
Hannhund 4